Semester känslan, nytt blogginlägg format

Semester känslan, nytt blogginlägg format

Vardag

Börjar äntligen få semester feeling och har enbart en arbetsdag innan semestern börjar på allvar och det är en magisk känsla.

Jag på onsdag

Jag vill också passa på att säga trots att det blir utlandssemester så kommer jag blogga i Danmark och kommer döpa inläggen till ”En Svensk Guide Till Hygge” där jag kommer förmedla er med semester bilder som symboliserar den danska hygge kulturen.

Veckans sammanfattning

Veckan har varit lugn och stilfull och det har väl inte vart något mer än det! Jag har under veckans lopp jobbat in dagarna innan semestern och jag är ovan att jobba mera än det ordinarie schemat men har gått bra och jag förlorar inte pengar på semestern vilket är skönt då det är knapert med ekonomin just nu. Jag har äntligen fått in min betalning hos Aarhusbolig som är en lägenhetsuthyrning i Aarhus Danmark. Drömmen är att flytta till Danmark i framtiden!

Hmm veckan annars? Förutom dom skrämmande nyheterna att terrornivån nu höjts till 4 av 5 känns lite oroande men vi står stadigt… ännu! Jo just ja jag hittade mitt favorit snus på tobaksaffären här hemma ”Velo X-STRONG Eucalyptus” den är mega god och tror det är det snuset som får följa med ner till Danmark.

Reflektioner och tankar

Som jag nu nämnde tidigare i inlägget så har terrornivån höjts från 3 till 4 på en femskalla och Sverige befinner sig i skiten just nu. Ibland funderar jag på det riktiga syftet med att bränna heliga skrifter eller kritisera någons läggning genom hat och våld och det är en fråga jag gått och grubblat på länge men kommer säkerligen inte få något svar. Den äldre och okunniga svenskar är rädda för en bok och att sharia lagar skulle uppstå om man förbjuder brännande av heliga skrifter, vilket i sig är rädsla för framtiden mer än rädsla för t.e.x muslimer, kristna eller buddister i min mening. Grundlagen i Sverige är starkt skydda och det krävs otroligt mycket för att ändra grundlagen till religösa lagar!

Jag gick nyligen med i Liberalerna och sen har vi en partimedlem som gick ut och sa ”att om SD skulle börja uttala sig på samma sätt om judar”. Där, säger Hamilton, ”går absoluta gränsen” och jag kan tycka att hans uttal var groteskt och tycker absolut det var fel ord som kom ut, men bara för att en person från ett parti uttrycker sig fel så är det inte alla inom partiet som tycker som Hamilton utan man drar ofta alla över en kam här i Sverige när det kommer till politik. Vi alla måste försöka i dom fall som går att respektera varandra trots sexuell läggning, religion tillhörighet eller vad man röstar på för parti. Partier är inga gudar!

Jag tror om respekt gentemot människor trots att man inte håller med är nyckeln till att skapa frid och inte bara för sig själv men andra runt omkring dig. Jag har en del bekanta som är Sverigedemokrater, socialdemokrater och vänsterpartister och jag förstår att alla inte går efter linje vad deras parti tycker och tänker och vissa tar avstånd till den hårda tonen deras parti ger ut men jag respekterar dom trots om dom skulle stå 100% i linje med partiet, kanske inte håller med dom men jag respekterar dom ändå! Vi måste inte älska våran granne men dom delar planeten med oss och vi måste någonstans visa respekt genom ett ”hej”, ”fint väder” och vi måste nån gång begrava yxan och gå framåt istället för att stå stilla och hata allt och alla.

Hat skapar mer hat medans kärlek skapar kärlek! Det är inte svårare än så!


Med det sagt så avslutar jag dagens blogg inlägg och önskar er en trevlig dag! Var rädda om er och akta er för galna fåglar! 😅 ❤️


Nicklas Fox

Nicklas är en 31-årig person med ett passionerat intresse för att lyfta frågor kring psykisk ohälsa.