Jag missade måndagsinlägget... men jag har åtminstone ett inlägg idag istället.

Tidigare år saknade jag självkontroll och förlitade mig alltid på andras vägar i livet, inklusive ekonomiskt, vilket ledde till problem och till och med depression och medicinering.

Den ekonomiska delen

Jag förstod aldrig värdet av pengar förrän jag började skuldsätta mig genom att köpa teknikprylar och annat onödigt så fort jag fick lönen. Det blev ett problem när Kronofogden började kräva pengar, och jag skämdes över min dåliga ekonomi.

Under åren jag var skuldsatt kämpade jag och skämdes över min dåliga hantering av pengar, men jag var tvungen att ändra min situation från noll.

Tack vare min familjs hjälp är jag nu skuldfri från Kronofogden sedan några år tillbaka, och även från Klarna. Jag har till och med valt att spärra för nya faktura- och delbetalningar, även om jag nu hanterar mina pengar mer ansvarsfullt.

Tips från Foxen

Om du har svårt att kontrollera dina köpvanor på kredit rekommenderar jag att du blockerar nya faktura- och delbetalningsmöjligheter.

Livets påverkan

Depression och mediciner påverkade mitt liv negativt. Att jonglera för många saker samtidigt ledde till att min hjärna stängde av sig själv, och jag var oförmögen att fatta egna beslut. Mina föräldrar hjälpte mig genom att ta beslut för mig, vilket var pinsamt i vuxen ålder.

Jag är tacksam för deras stöd, även om det fortfarande är svårt att smälta pinsamheten. Utan hjälp hade jag kanske varit hemlös eller ännu värre.

När mitt liv återgick till det normala och jag kunde fatta egna beslut mådde jag bättre. Jag har ännu inte nått mina drömmål, men jag har daglig verksamhet, driver två föreningar, och min depression är under kontroll. Jag har inget att klaga på nu.

Jag kämpar fortfarande med att etablera rutiner för viktiga saker som träning, hygien och sömn, det vanliga vuxenlivet.

Framtiden och dess överraskningar

Vi kan inte förutsäga framtiden, men vi kan fundera över var vi vill vara. Jag hoppas på en framtid som liknar mitt nuvarande liv, med min flickvän, ett stabilt jobb, och utan återkommande depression. Jag är en enkel man som föredrar att leva i nuet.

En orealistisk dröm är att gå ner i vikt och bygga muskler, men med begränsad tid är det utmanande. Små muskler kanske är möjliga, haha.

Slutord

Jag brukar inte gå in med religiösa betydelser eller ord men idag känner jag mig spontan så slänger in en tankeställare

Tappa inte tron och låt inte känslorna styra ditt liv då de kan vara skadliga om de hamnar fel.

Med det sagt önskar jag er en fantastisk onsdag och hoppas innerligt att ni kommer få en bra dag!

Ps. Det hände en sak igår…. Woops