Skepp och hoj... jag siktar helg!

Skepp och hoj... jag siktar helg!


Det var inte igår och inte dagen innan. Jag har haft semester och jobb som kanske har hindrat tiden till att blogga, men nu så är jag här och tänker vi kör en kort recap på det ni har missat. Låter det ok? Bra!

PicaCon 2024 - Kristinehamn

Jag besökte Kristinehamn 5-7 april för det östastiska evenemanget som kallades PicaCon. Tyvärr var det det allra sista konventet någonsin efter flera års arrangemang. Vår förening hade en avskild plats med kaplastavar och UNO, där vi mötte många besökare som kände både glädje och sorg över att detta var det sista PicaCon som arrangerades.

Jag njöt verkligen av resan, hotellfrukosten, landskapet och självklart att vara en del av det sista PicaCon.

Sömnrubbning efter den magiska resan

Sedan jag kom hem på söndagen kände min kropp av det på måndag morgon och jag hade svårt att kliva upp, kände mig otroligt trött och sov halva dagen, vilket inte var optimalt. Jag upplever fortfarande tröttheten... jag tror att det kan vara en kombination av att sömnen blev lite störd under konventet och att jag nu försöker återgå till mina normala sömnrutiner.

Och som om det inte vore nog, har ena ögonlocket svullnat upp, så jag ser ut lite som en muterad säl. Det gör inte så mycket ont, men det stör mig enormt varje morgon när jag ser mig själv i spegeln. Än så länge har spegeln inte spruckit, men det är på gränsen. Haha.

När jobbet viskar mitt namn

Istället för att njuta av Roger Pontares klassiker "När vindarna viskar mitt namn", blev det istället arbete efter Kristinehamn. Det var svårt att hantera obalansen i sömnen, men jag tog mig upp och utförde mitt arbete utan större svårigheter.

Jag brukar ha musik i ena örat och smygdansa lite när kollegorna inte tittar, det fyller på min energi! I min familj är det en tradition att trots kroppens signaler om att vila vid sömnobalans, så går vi ändå upp och jobbar. Jag vet inte om det är en bra eller dålig egenskap, men vi struntar i våra problem och går glatt till jobbet ändå.

Jag tänker att om jag drömmer om jobbet under en natt, är det en dålig dag att utmana ödet genom att stanna hemma.

Slutord

Även om jag säkert kan dela mer om allt som hänt sedan sist, har jag skickat in papper som inte kommer att förändra mig som person, utan snarare min personliga titel. Det kommer jag att berätta mer om framöver.

Tack för att ni fortfarande är här och jag önskar er alla en underbar fredag. Var rädda om er! 🦊❤️


Nicklas Fox

Nicklas är en 31-årig person med ett passionerat intresse för att lyfta frågor kring psykisk ohälsa.