Stockholm Tur Och Retur

Stockholm Tur Och Retur

Vardag

I onsdags besökte jag och min mor Filmstaden Sergels i Stockholm för att se ‘Det ensamma slottet i spegeln’. Filmen hade en intressant berättelse, men animationens design var bara godkänd och inget utöver det. Trots det var den absolut värd att se!

Trots det intensiva snökaoset i Stockholm på onsdagen, lyckades vi ta oss in i staden och bestämde oss för att äta nudlar. Udon-nudlarna var en sann smaksensation, och jag måste säga att buljongen var helt magisk!

Jag rekommenderar varmt Tokyo Ramen om du planerar att se en film på Sergel. Det är ett utmärkt matställe att besöka i samband med en biokväll!

Tillbaka till Stockholm igen idag…

Mot Stockholm

Jag måste tyvärr resa tillbaka till Stockholm för att få min dator reparerad, och det är lite tråkigt eftersom jag faktiskt vet hur jag skulle kunna lösa problemet själv, men saknar de nödvändiga verktygen. Å andra sidan är reparationen ganska enkel och snabb, och jag har lärt mig att vara mer försiktig i framtiden. Dessutom ger det mig en chans att slappna av medan datorn blir fixad.

Jag har ännu inte bestämt var jag ska äta, men troligtvis blir det något snabbt och enkelt som Max eller McDonald’s. Det är bekvämt och smidigt.

Så när du läser detta, är jag förmodligen i Stockholm eller har precis kommit hem från resan.

💭 Reflektioner & tankar

Jag har tidigare haft svårigheter med att hantera min ekonomi och har inte alltid insett värdet av att ha en sund ekonomisk sparplan. Nu, som vuxen, prioriterar jag att spara så mycket som möjligt för att undvika ekonomiska problem i framtiden.

I min tidiga ungdom gjorde jag impulsköp på kredit och trodde att dessa produkter skulle förbättra mitt liv. Tyvärr samlar de nu damm på hyllor och i lådor. Jag hamnade till och med i en situation där kronofogden var inblandad. Efter min mormors bortgång fick jag en summa pengar som användes för att lösa min skuld hos kronofogden. Det var en lättnad, men också en påminnelse om mitt tidigare ekonomiska misstag, en skuld som jag fortfarande bär med mig.

Jag känner en djup skam över att de pengar min mormor hade sparat för mig gick till att täcka min skuld istället för att användas för något meningsfullt som sparande eller körkort. Men om du ser mig nu, har jag lärt mig av mina misstag och strävar efter en sund ekonomisk framtid.

Jag har insett att jag tidigare levde naivt och inte planerade för framtiden. Jag spenderade pengar på saker för att lindra ångest eller för att tillfredsställa mina egoistiska önskningar, utan att tänka på att hjälpa andra i nöd. Shopping brukade vara mitt sätt att dämpa ångesten, trots att jag alltid har känt mig utanför och annorlunda. Ångesten kunde tillfälligt lindras, men den återvände alltid.

Jag är tacksam att detta beteende har förändrats med tiden, och jag har nu insett värdet av att spara pengar. Det är en befriande känsla att ha kontroll över sin ekonomi. Man behöver inte sätta in stora belopp varje månad, ibland räcker det med att spara en liten summa som 25 till 50 kr varje månad, om det är möjligt.

🦊 Tips från Foxen

I dag vill jag dela med mig av en fantastisk video där Danmarks nationalsymfoniorkester framför en tolkning av ‘The Prince Of Egypt’. När jag lyssnar på deras musik genom telefonen med mina AirPods, får jag alltid gåshud… det är helt magiskt och vackert.

Slutord ~

Var försiktiga i den kalla världen och ha självförtroende att göra det bästa för er själva! Allt gott 🦊❤️


Nicklas Fox

Nicklas är en 31-årig person med ett passionerat intresse för att lyfta frågor kring psykisk ohälsa.