Summering + nya testamentet är nu färdigläst... eller?

Summering + nya testamentet är nu färdigläst... eller?

Vardag

Det är fredag och det har hänt en del sedan sist vi pratade. Jag tänkte att vi skulle ta det dag för dag så ni får en uppfattning om allt, så det inte känns som en science fiction-novell. Jag har läst klart Uppenbarelseboken i Bibeln, och det är verkligen en utmaning. Om ni är intresserade av Bibeln och sci-fi, kan ni läsa mer om detta längst ner i slutorden.

Önska mig all lycka idag och de kommande dagarna. Jag önskar er all lycka också, även om vi inte känner varandra!

Onsdag & torsdag

Min bästa vän Lena bjöd in mig till sin kolonilott, och även om jag inte direkt är känd för gröna fingrar, blev jag imponerad av hur fin lotten var. Det fick mig att fundera på om jag kanske borde ge plant-livet en chans.

Innan skörden - plus utsikt över en fin sjö

Det kommer bli fantastiskt att se allt växa och jag hoppas verkligen på en god skörd! Jag är tacksam för den fantastiskt goda pizzan och den stekande solen – pizzan var verkligen "Aloha"-god! Även om termometern bara visade runt 15 plusgrader, kändes det definitivt mer som 20-25 grader. Nu förstår jag verkligen vad det innebär att "steka" i solen, hahaha! ☀️

Arbetarrörelsen dag - 1 Maj

Före jag lämnade mitt förra parti var jag alltid ute och firade den första maj, en dag som var fylld med trevlig gemenskap. I år tillbringade jag dagen på en kolonilott där fåglarna var glada och stämningen var lika lugn och härlig som vanligt, nästan samma känsla som att vara ute bland folk på första maj. Trots våra politiska skillnader firade jag mina vänner på vänsterskalan och önskade dem en fantastisk dag. Att önska någon en fin dag, oavsett politisk ståndpunkt, är en värdefull gest som tyvärr ofta glöms bort i politikens värld.

Idag - Fredag

Idag sparkar vårt parti igång EU-kampanjen, något som känns otroligt spännande trots att jag känner mig lite ringrostig. Jag går in i detta med en positiv anda och ser fram emot att möta människor!

Slutord

Jag är glad att meddela att jag har slutfört läsningen av Nya testamentet. Normalt tar detta 366 dagar, men jag blev så uppslukad av texten att jag avslutade det på bara några månader. Det har varit en lärorik resa som har fördjupat min kärlek till Gud avsevärt.

Uppenbarelseboken var utan tvekan den mest utmanande delen; dess komplexitet och likheter med science fiction gjorde tolkningen svår, men samtidigt fascinerande. Även om jag nu är färdig med Nya testamentet, har detta inspirerat mig att fortsätta mina studier med förnyad energi och en starkare attityd.

Med detta önskar jag er alla en riktigt fin fredag. Låt oss hoppas på värme och solsken och att denna långa vinter äntligen tar slut. Njut av helgen, unna dig en glass i solen och ta en paus från vardagens stress. 🦊💙🙏


Nicklas Fox

Nicklas är en 31-årig person med ett passionerat intresse för att lyfta frågor kring psykisk ohälsa.