The long way round

The long way round

Vardag

Hjälp vad trött man har blivit på senaste tiden, är detta en biverkning av att fylla 30? Behöver vila en timme varje dag för att kunna orka en hel dag och jag mår bra fysiskt och "okey" psykiskt men kanske är det så när man inte hittat en balans på nya tillägg till livet. Jag har faktiskt hunnit med en hel del saker sen vi sist sågs som tex att starta upp föreningen Foxen, har återigen kommit tillbaka i träningsläge efter min semester i Danmark och är på mitt vanliga tre dagar i veckan schema och sist men inte minst tagit sommarens första After Work på uteservering. Man ska inte klaga över framgång!

På bästa stället i Nynäshamn såklart!

Jag känner mig ändå stolt på något sätt och känner att jag "rehabiliteras" genom att aktivt komma igång med livet och att driva föreningslivet i fokus, det skapar en slags glädje som ger mig hopp för framtiden. Även om jag inte tjänar något på att driva föreningar så finner jag en slags glädje och jag har möjligheten att lära mig något nytt varje dag som jag kan ta med mig till arbetslivet i 2026 vilket glädjer mig. Det är som en referens i den populära serien Doctor Who där som benämner ordet "The long way round" och jag ser texten som att det går att sig vart som i livet men att man ibland får söka vägen och vara beredd på att det är en lång väg till man når "lyckan i livet".

Jag har kommit otroligt långt med att hitta svaret, men lyckan är ännu inte i sikte!

Resterande av veckan händer absolut inte ett skvatt men 2023 blir ändå ett år med massvis med roliga aktiviteter såsom konsert Disney100, Bo Kaspers Orkester på Rival och sist men inte minst lite skratt genom att se Måns Möller på folkets hus i kommunen, fullspäckat i 2023 vilket jag inte upplevt på många många år pga av mående och fobin för buss och tågresor vilket har begränsat mig EXTREMT.

Många förstår inte riktigt min fobi och tänker att åker jag tex tåg en gång och det går bra att min fobi är borta och så är det ju verkligen inte utan det krävs en hel del åkningar innan jag kan finna lugn för att åka tåg och buss. Så ni som inte förstår fobin i sig så betyder inte en gångs händelse = frisk förklarad! Det handlar om att utmana sig sakta och därmed skapa en trygghet genom exponering.

Jag på ett X2000 från Malmö till Stockholm i maj 2023

Om man ska summera den korta tiden jag har haft den senaste vecka så kan jag säga att den har varit bra och spännande och skulle jag ge en skala från ett till tio så skulle veckan få 8,5/10. Nu handlar det om att fortsätta i detta mönster och gå den positiva vägen innan den väl börjar avta. Det händer rätt ofta pyskisk att när man har en bra månad, vecka eller dag så avtar det efter ett tag och glädjen blir en placeboeffekt. Men solen skiner ännu så njut av den om ni har möjligheten till det 😎.

Med det sagt så önskar jag er en fin dag och var rädda om er alla 🦊❤️


Nicklas Fox

Nicklas är en 31-årig person med ett passionerat intresse för att lyfta frågor kring psykisk ohälsa.