The Show Must Go On

The Show Must Go On

Vardag

Idag är många lediga! Men inte jag. Jag kommer att jobba halvdag på fredag, och det faktumet fyller mig med glädje. Eftersom alla andra deltagare i den dagliga verksamheten är lediga, kommer jag att få chansen att arbeta och lära mig i en mycket lugnare miljö.

Jag stör mig inte alls på detta; jag uppskattar faktiskt lugnet!

Jag ser inte denna dag som en möjlighet att tjäna pengar, utan snarare som en chans att utveckla färdigheter inom områden där jag kanske känner mig osäker. För mig är det en win-win-situation!

Asta, Raggdockan: En Ny Början i Ett Nytt Hem

Igår kom Asta hem till min mamma, och det är något nytt och ovant för oss båda. Det är vanligt att man efter att ha förlorat en älskad husdjur säger, "Jag ska inte ha några fler djur," men som vi alla vet, stämmer det sällan i verkligheten.

Asta anlände till min mammas hem igår, och precis som de flesta katter i nya miljöer var hon rädd till en början. Men med tiden kommer katter att vänja sig och börja känna sig som hemma. Asta fick en kunglig transport i Nuttis gamla bur, vilket gjorde mig lite ledsen men samtidigt glad. Det känns fint att Asta nu för vidare kärleken som vi kände för Nuttis.

Asta den söta Raggdollen som gömmer sig under möbler <3

Eurovisiondebatten: Ska Länder Uteslutas Baserat på Politik?

En fråga som faktiskt irriterar mig är protesterna mot Israels deltagande i Eurovision. Jag kan förstå vissa av argumenten, men sångare och andra konstnärer representerar inte politiska handlingar eller attackerna som associeras med deras länder. Om vi skulle börja utesluta länder som Ryssland och Ukraina från kulturella evenemang, vad skulle det innebära? Att vi tystar kulturen för länder som vi inte håller med om?

Personligen är jag helt emot krig, eftersom det leder till att oskyldiga människor drabbas och dör—det är fruktansvärt och omänskligt. Men att undertrycka kulturella uttryck från ett helt folk, oavsett våra personliga åsikter om dem, känns fel. I min värld bör vi inte dämpa rösterna hos folket bara för att vi inte gillar deras regeringar eller vad de står för. Det skulle vara ett misstag.

För er lediga idag - Tips om du blir uttråkad där hemma!

Jag förstår att även om du har saker att göra idag, vill du ändå ge tips till de som har ledigt och kan ha glädje av något kul att göra under de lediga dagarna och helgen. Här är några förslag:

1. Titta på Bo Burnham's "Inside" på Netflix!
För er som uppskattar en mix av musik, sorg och glädje är detta en film ni inte bör missa. "Inside" är ett verkligt mästerverk som kombinerar humor med djupare eftertanke på ett unikt sätt. Ni får lita på mig när jag rekommenderar den här!

2. Utmaning: Se "Pedro Raccoon Dancing" i 10 timmar utan att spola fram!
Det här kanske låter galet, men varför inte prova? Om du kombinerar det med någon annan aktivitet som att städa, laga mat eller varför inte studera, kan det bli ett roligt sätt att få tiden att gå. Och vem vet, kanske blir PEDROs sång en oväntad favorit i ditt hem.

3. Binge-watcha "Doctor Who" från 2005 till 2024:
"Doctor Who" är en klassiker för alla som gillar sci-fi. Serien har något för alla, oavsett ålder, och har varit en ständig källa till underhållning sedan starten 1963. Med Neil Patrick Harris nyliga medverkan i serien har många nya fans fått upp ögonen för dess charm och spännande äventyr.

Avslut

Tack för att ni följer och engagerar er i mitt bloggande. Jag hoppas att ni får en riktigt fin fredag! 🦊❤️


Nicklas Fox

Nicklas är en 31-årig person med ett passionerat intresse för att lyfta frågor kring psykisk ohälsa.