Tidig morgon, internationella kvinnodagen + Mastodon

Tidig morgon, internationella kvinnodagen + Mastodon

Vardag

Hejsan!

Vaknade imorse klockan 03:30 och kunde så klart inte somna om, det är en typisk morgon! Dagen ska gå ut på att utforska den nya/gamla sociala media plattformen Mastodon som är egentligen en kopia på Twitter och man gå med i olika servrar/grupper

Mastodon.png

Anledningen till att jag valt att pröva Mastodon är för att jag är starkt emot Elon Musk köp av Twitter! Sen är jag också teknik intresserad och gillar att pröva nya sociala medier som jag tror har potential att bli något stort. Jag är med i två server/grupp som heter Mastadon.nu & Fikaverse.club som är den bästa för skandinaviska människor, vilket är trevligt då jag vill diskutera ämnen som svensk politik och föreningsliv. Trots min krassliga ålder 29 så har jag fortfarande koll på det här med sociala medier 😘

Vill ni följa mig på Mastadon.nu eller fikaverse.club så länkar jag profilen nedan
(https://mastodon.nu/invite/sN5RoAcD & https://fikaverse.club/@fox)

Är ni också intresserade av nya plattformar så testa Mastodon.nu gör communityn större!

Internationella kvinnodagen

På tal om inget så är det Internationella kvinnodagen och man ska som man vara extra försiktigt hur man uttrycker sig på sociala medier idag. Men jag grattar ändå er alla kvinnor och vill lyfta min favorit kvinnliga politiker Magdalena Andersson, som jag ser upp till och personens effekt på samhället är enormt inspirerade för svensk politik. Det finns såklart många andra förebilder i mina ögon som personer som jag känner som antagligen är chefer eller bara är en vanlig mänsklig arbetare men som har stor kunskap inom sitt arbete. 🌹

Dagen och dess svåra hinder

Jag vaknade som sagt cirka 03:30 och kunde inte somna om så jag valde att kliva upp ta medicin, meditera för att sedan vid 06:00 gå till mamma för frukost och kaffe innan arbetet på datorn började. Jag har till och med hunnit med tre koppar kaffe på morgonkvisten, vilket är det jag konsumerar på en dag och klockan är bara 09:10 men är stolt ändå. Haha.

Jag hade planen att dagen skulle vara en avslappnad dag där jag la mycket fokus på arbete kring föreningslivet men icke-sann-icke utan det blev prat och mer prat under dagen. Jag följer numera den "danska modellen" som jag kallar den och det utgår från att min familj i Danmark har mer eller mindre valt att satsa på karriären framför kärlek och framgång, nu har jag båda delarna och är glad för det men jag lägger mycket av min tid på föreningslivet under en dag.

Jag funderar på om jag ska bada badkar i detta vinterparadis som vi nu fått här i Sverige, känner att värme och en badbomb hade fixat alla mina dagliga problem. Man ska för all del unna sig själv ibland och idag är en sån dag, tror jag i alla fall.

Jag vet inte vad livet eller dagen annars bjuder på utan det är väl vad man gör det till? Grundplanen är i alla fall ett bad nån gång under dagen.

Ni får ha det så bra så länge så hörs vi senare! <3


Nicklas Fox

Nicklas är en 31-årig person med ett passionerat intresse för att lyfta frågor kring psykisk ohälsa.