Tillbaka på NärCon

Tillbaka på NärCon

Övrigt

Vad gör man i Linköping? Jo man åker till Linköping universitet för att studera konventare i dess miljö och få en glimt hur konventare är ett unikt folkslag som inte vet vad deodorant och hygien betyder. Haha.

Nej det var en aning elakt men ska besöka NärCon och studera & skriva ner idéer för FoxCon som nu åter igen är på gång, även om själva arbetet kring konventet inte ens startat utan vi har bara grön signal att påbörja arbetet så småningom.

Jag minns när jag var en del av

”konvent” världen då var en stor problematik svett och lukt, vilket inte var så jätte trevligt i sovsalen eller ja folk som sitter och pratar högt i sovsalen när man ska sova på kvällen. Hjälp vilken bitter förord 😅

Men jag ser fram emot resan dit och håller tummarna att allt kommer vara toppen.

Torsdag

Klockan ringde 04:40 hemma i Nynäshamn och jag var super taggad för att åka till Linköping. Tåget var försenat från Stockholm pga att ett trasigt tåg stod i vägen. Men efter typ 20 min sen så rullade tåget in och tågresan gick fint till Linköping.

När jag klev av tåget så var det en hel del besökare som skulle till evenemanget och jag skojar inte tror bussarna till universitetet var fullt, inte endast min buss men säkerligen 2-4 bussar efter mig. KAOS!

När jag kom till NärCon så träffade jag min partner in crime Jasmine som blev glad att se mig och överraskad. Så vi gick runt och utforskade festivalen och kände rätt snabbt att gå utanför festival området och sätta oss och ta det lugnt på utsidan. Jag tror jag spenderare minst 95% av tiden utanför området då det var lugnare och hade en fantastisk utsikt med levande hästar, vilket jag gillade! 🐴

Fredag

Vi bestämde oss under fredagen att kolla festivalen lite mer men sedan tillbaka till ”verkliga livet” och avskilt så man kunde lyssna musik och anteckna. Sen efter några timmar av det så blev det middag vilket var en Basic sallad.

Sallad är alltid ett bra val! 🥗
Sallad är alltid ett bra val! 🥗

Sen på kvällen gick ”Farfar Fox” och sov då. Även det hade sina svårigheter då man konstant hörde viskande och pratglada besökare, kaos nummer två! Men efter lite om och män så fick jag en aning sömn.

Lördag

Lördagen var inte bara utanför festival området utan på kvällen så skulle flickvännen upp på den stora scenen och visa upp en liten sketch med sina vänner, så det fick jag absolut inte missa!

Väldigt gulligt ☺️
Väldigt gulligt ☺️

Jag är mega stolt över att du faktiskt vågade gå upp på den stora scenen. Jag hade aldrig vågat mig dit upp!

Söndag

Dagen jag längtade efter hemgång! Jag gillar glädjen och gemenskapen dessa typer av evenemang ger, men att sova på liggunderlag och sovsäck i en trång sovsal där man hör tre av följande ljud: snarkningar, besökare som pratar i sovsalar och någon som leker hulken och stänger dörren som att ja det vore Avengers fight scen.

Tack så mycket Linköping och min partner in crime för några fantastiska dagar! Det har varit en minst sagt en underlig festival. Haha

Nu ska jag bara hitta tåget och åka hem! Nu får detta vara nog.

Mot huvudstaden! ❤️
Mot huvudstaden! ❤️

Ps: missade första bussen till Linköping Resecentrum pga att bussen var fullpackad! Tur att jag ändå hinner till tåget!


Nicklas Fox

Nicklas är en 31-årig person med ett passionerat intresse för att lyfta frågor kring psykisk ohälsa.