Utmaningen att trivas hemma under min lediga dag!

Utmaningen att trivas hemma under min lediga dag!


Dagens träning har börjat!

Jag har alltid varit en person som föredrar att lämna lägenheten under dagen när jag är ledig, eftersom jag sällan finner nöje i att stanna hemma och bara slappna av. Det är synd, eftersom det finns tillfällen då det vore helt rimligt att bara vara hemma och njuta av lugnet.

Idag har jag startat tvättmaskinen för att tvätta mina sängkläder. Efter det, kommer jag att använda torkmaskinen för att få allt rent och fräscht. Sedan planerar jag att koppla av framför "New Girl" på Disney+ för att undvika att hamna i en situation där jag känner att "du kommer dö här hemma annars," haha. Eftersom det är tisdag och en städdag enligt mitt schema, ser jag fram emot att fokusera på städningen. Det är skönt att få det gjort tidigt på dagen eftersom jag vanligtvis är tröttare på kvällen när jag normalt sett skulle börja städa.

Så här kan det se ut när jag städar

Varför tvingar du dig själv att stanna hemma?

Jag upplever panikliknande symtom när jag är hemma och inte har något att göra. Det är en dålig vana som jag måste lära mig att hantera och koppla av här hemma, även om jag känner ångest. För att övervinna något måste man konfrontera det man är rädd för istället för att vända om mitt i processen, och det gäller i många aspekter av livet.

Tidigare har min morgonrutin varit att snabbt kliva upp, stressa genom att göra mig i ordning på några minuter, mata katten och ge mig iväg. Jag har nu insett att detta är en av mina svagheter, och det skrämmer mig faktiskt. Jag måste fokusera på att förändra den rutinen, ta det lugnt och undvika att stressa genom allt. Det finns inget här hemma som egentligen skrämmer mig utan det är mer tanken!

Ser ni paniken och rastlösheten i mina ögon?

Ser ni paniken och rastlösheten i mina ögon? Haha. Ändå, den bilden är ganska skrämmande, eller hur? 😅 Men det är okej... Jag vet att det bara var ett skämt, men ändå känner jag mig lite rastlös, och tankarna på att fly hemifrån är överväldigande!

Men allt löser sig!

💭 Reflektioner & tankar


När vi pratar om panik, rastlöshet och rädsla, så är det oftast något specifikt som triggar dessa känslor. Vissa människor låter sig styras av sina tankar och rädslor till den punkt där de undviker att tänka på eller hantera situationer som gör dem rädda. Detta blir en vardag för dem, vilket är ganska fascinerande.

Jag tror dock att om det finns något i ditt liv som skrämmer dig och påverkar din dagliga rutin, så kan det vara klokt att söka hjälp. Min egen rädsla för att vara hemma och inte göra något speciellt påverkar inte min vardag i hög grad. Men jag har ändå diskuterat detta med en psykiatriker och fått olika verktyg för att hantera paniken här hemma. Ett av dessa verktyg är att engagera mig i aktiviteter som inte har några tidsbegränsningar, men det viktigaste är att jag faktiskt gör något.

Våga och var inte rädd, men kom ihåg att inte utsätta dig för verklig fara!

🦊 Tips från Foxen

Nu är det inte långt kvar tills jag ska på konsert, och det är Disney100: The Concert som gäller. Jag och mamma är otroligt exalterade! Jag har sett Disney i många år, men jag har aldrig upplevt deras musik live, så detta kommer verkligen att bli något alldeles fantastiskt!


Med det sagt så önskar jag er en trevlig fortsättning på dagen <3


Nicklas Fox

Nicklas är en 31-årig person med ett passionerat intresse för att lyfta frågor kring psykisk ohälsa.