Vad nu?

Vad nu?

Övrigt

Mina huvudämnen har alltid varit psykisk ohälsa och vardagen men på senare tid så känns inte ämnet ”Psykisk ohälsa” aktuellt längre då mitt mående har förbättrats ENORMT under det senaste halvåret. Så den stora frågan nu är ”Vad nu?”, mitt mål är att ha två huvudämnen som jag finner intressanta att skriva om och nu har jag bara en av två. Känner mig typ naken utan psykiska ohälsan som ämne, jag kan inte skriva vad som hjälpt mig då det är så individuellt från person till person.

Det ända jag egentligen har att gå efter i tankarna är att jag blivit väldigt intresserad av filosofi men känner väl inte direkt att det är ett ämne som väcker ett intresse hos mina läsare. Man skulle kunna implantera filosofiska tankar men inte ha som ett helhet ämne då det blir tråkigt och tjatigt om man konstant pratar om filosofier. Man skulle kunna ha ”vardagen” som huvudämne tills jag kommer på något annat, hmm.

Har jag blivit galen?
Jag måste ha slagit skallen rejält nu när jag valt att radera alla mina inlägg från min Facebook konto. Anledningen varför jag gjorde det var för att inte vara för öppen på Facebook och har litat allt för länge på företaget Metas tro, utan tanken är att min Facebook ska enbart vara för marknadsföring av min blogg och That’s it! Man kan säga att sociala medier är som ett öppet bibliotek där vi publicerar öppet våra känslor, tankar och gulliga klipp på katter och jag känner att mitt bibliotek ska vara det arbete jag gör på bloggen och inte min livshistoria in i minsta detalj.

Jag har fått intrycket att följa gamla normer och känner att mitt liv inte riktigt ska delas till folk som eventuellt inte känner mig eller att mitt liv inte ska vara en öppen bok utan kanske mer för dom som frågar i verkliga livet.

Ni vet när föräldrar konstant tjatade på en som barn att man skulle lägga ner spelet och gå ut och leka, jag har äntligen som vuxen förstått varför dom gjorde det. Vi isolerar oss med tv-spel och glömmer ofta att det finns frisk luft… och fåglar att lyssna när dom kvittrar… ännu. Så mitt tips är att gå ut när vädret är fint och njut av luften och fåglarna, det finns alltid tid för tv-spel.

Jag själv finner ett slags ro att komma ut på balkongen och bara njuta av dagen. Det är ett verktyg som hjälpt mig något enormt med förtinande av min psykiska ohälsa. juste glöm inte bort att andas, det är det viktigaste av allt! Jag har som sagt allt för länge dragits med att sova länge, spela dator spel och slösa halva dagarna utan att göra något produktivt, men nu när jag har ett syfte i livet så har jag dragit streck över dom vanorna och lyft mig till en helt ny nivå.

Så kanske en aning galen med glädjande ljus! … Det där lät väldigt fel, kanske ”en aning” skall tas bort och bara vara galen. Haha. Jag har blivit äldre och min kunskapsbank är numera fullt.

Övrig
Det har varit fruktansvärt varmt idag att jag valde att gå in på Dressmann för att köpa kortbyxor. Ska dock inte klaga den var nedsatt 50% och jag hade 50 kr rabatt så allt i allt 150:- så det var ändå inte farligt i min mening. Börjar likna min morfar genom att hitta nedsatta priser i matbutiken… min morfar var en köpman och hade många butiker innan han sedan han pensionerades.

Ett minne som sticker ut var att han bedrev sin egen butik i ett äldreboende och i hans butik fanns det alltid Wi-Fi, vilket är det jag minns positivt. Ska ner till morfar (🇩🇰) i augusti med flickvännen, jag ser fram emot det!

Med det sagt önskar jag er en trevlig dag ~


Nicklas Fox

Nicklas är en 31-årig person med ett passionerat intresse för att lyfta frågor kring psykisk ohälsa.