Varför är vi människor så fixerade vid sig själva och andra?

Varför är vi människor så fixerade vid sig själva och andra?


Hejsan  👋

Jag är en person som har ett relativt negativt förhållande till vikt då jag pendlat drastiskt ökning och minskning på kort tid.

Detta har skapat en slags osäkerhet då alla kommenterar ens framgång och det blir ibland bra komplimanger och ibland har vi "människor som inte tänker sig för innan och inte använder koncept" som igår och idag då två personer säger att "Jag gått upp i vikt igen" och det var det två olika personer som nämner detta under två dagar och inget tillägg av koncept! Man tog inte i akt att jag faktiskt lagt på mig muskler och jag jobbar för att bibehålla vikten i den mån det går.

Väger nånstans 88-89 kg

Jag väger idag någonstans mellan 88 - 89 kg med min muskelmassa och jag är nöjd och strävar inte i lika stor mån om hur jag ser ut för i mina ögon ser jag "rätt bra ut som jag gör idagsläget" jag märker att konditionen har blivit bättre och mitt huvudform syns tydligare och jag strävar inte efter en pinne men jag har däremot planer för att få bort öl magen / putmagen inom kort genom hård intensiv träning dom dagarna jag ändå är på gymmet. Jag har muskler men har inte direkt "macho pojk" syndromet att jag måste ta av mig tröjan och posera mina muskler, utan jag gör det inte i huvudsak för muskler utan jag gör det för mig själv och för att jag ska må bra, muskler är ett bonus.

Men om man ska backa tillbaka till "att människor inte riktigt tänker innan dom talar", första dagen som var i Måndags gjorde mig en aning bitter men tänkte "aja inget att gå och grubbla om" men sen idag kommer en bekant och säger exakt samma sak och min självkänsla är för närvarande i botten. Man ska ge fan egentligen om att prata om andras utseende men folk vill antagligen lyfta en till molnen eller trycka ner dig, så jäkla typiskt mänsklig faktor! Till er två som nämde den hemska kommentaren, jag har absolut ingen skyldighet att visa er mina resultat och så länge jag känner att jag mår bra så har ni inte rätten att trycka ner mitt självförtroende! Jag gör detsvärre detsamma igenom att prata först utan att tänka vilka konsekvenser det ger men kommer ofta på mig och tilägger att jag inte menar något negativt även om det kan ha vart så jag uttryckte mig.

Vi måste börja förstå vissa saker som "tänk innan du talar", "vi är alla människor och vi har alla känslor" och rätta dig om du kommer på att det du sagt lett till negativ konsekvenser, det är inte svårare än så! Jag kommer tillbaka på banan inom kort men hatar när två kommentarer förstör min bild om min kropp och sänker mitt självförtroende ner på botten nu när den vart noramala nivåer.

Men jag lyfte detta med min samtalskontakt idag för att "ha en chans att komma upp på hästen igen" och det var något simpelt psykoligisk standard svar "Tänk inte på det" typ. Lättare sagt än gjort! haha

Nåväl idag ville jag bara lyfta mitt bekymmer.


Nicklas Fox

Nicklas är en 31-årig person med ett passionerat intresse för att lyfta frågor kring psykisk ohälsa.