Veckans summering (v36) - En fylld vecka med utmaningar

Veckans summering (v36) - En fylld vecka med utmaningar

Vardag

Hejsan 👋

Ni vet den dÀr kÀnslan nÀr man bara vill ligga kvar i sÀngen och inte alls bry sig om jobbet, vÀrlden eller toalettbesök? Well sÄ har min vecka varit sedan i tisdags och det har inget med mitt mÄende att göra utan mer att mina batterier laddas upp efter semestern och jag sakta men sÀkert Ätertar mina rutiner, det tar tid!

Min flickvÀn har varit pÄ besök och vi har haft ca en vecka i Danmark och sedan har jag varit pÄ jobbet efter medans hon var hos mig och dÄ har man lagt fokuset pÄ VUXENLIVET DELUXE och innebÀr i praktiken laga mat och underhÄlla mig och flickvÀnnen med serier pÄ Disney+. Allt annat som stÀda och sÄnt har man skjutit undan och bara koppla av och slötitta serier, men förr eller senare gÄr allt tillbaka och man mÄste Äterigen gÄ tillbaka till stÀdning och drömma bort sig frÄn mitt nuvarande pensionsliv.

I mÄndags sÄ var det 1- Ärsjubileum pÄ den dagliga verksamheten och vi Ät tÄrta och det hela var en fest i sig. Alla verkade glada och bara det glÀdjer mig Àven trots att jag ansÄg mÄndag som ett helt vanlig dag och inget mer, jag behöver inte firas för att jag jobbat ett x antal Är pÄ ett jobb.

💭 Reflektioner & tankar

Varför Àr vi mÀnniskor sÄ rÀdda för nya saker? Jag sjÀlv försöker minska mina digitala fotspÄr och jag anvÀnder mig inte utav Metas Whatsapp dÄ jag inte litar pÄ deras sÀkerhet. Jag rekommenderar mina vÀnner som kontaktar mig pÄ en daglig basis att skaffa Signal men kommer med dumma ursÀkter som att jag har den och den appen installerad redan pÄ min telefon. För er som inte vet sÄ Àr Signal krypterat och kan inte lÀmna ut nÄgot sÀrskilt information till myndigheter dÄ dom inte loggar pÄ samma sÀtt som tex Facebook Metas Whatsapp.

MĂ„nga sĂ€kerhetsprofiler rekommenderar Signal
 till och med vĂ„ran kommun anvĂ€nder det som kommunikation mellan varandra. Mitt förslag Ă€r att pröva appen och se om du gillar den eller inte. Jag har min familj pĂ„ signal och har partner dĂ€r och ja bekanta.

Är ni intresserade mer av signal? Signal messenger finns pĂ„ android och iOS.

Jag har inget att dölja men vill inte att stora företag ska kunna lÀmna min data till tredjehandsföretag.

Litar inte pÄ Meta! Vill du ha snabba svar frÄn mig sÄ Àr Signal The Way To Go DÄ jag prioriterar sms till 4 och jag anvÀnder inte Facebook Messenger pÄ mobilen, kollar nÄn gÄng ibland pÄ kvÀllen nÀr datorn Àr igÄng.

🩊 Tips frĂ„n Fox!

Ni som Àr intresserad av Amerikansk politik sÄ har jag ett tips pÄ Johnny Harris video dÀr han pratar om Bush eran och kriget i Irak. Mycket spÀnnande video som ger en tankestÀllare.

Tips 2:
MÄnga Àr idag helt okunniga i vikten av sÀkerheten pÄ nÀtet och det Àr egentligen inte konstigt ord som TvÄstegsverifiering 2FA och jag förstÄr att det verkar knepigt men Àr man intresserad av sin sÀkerhet pÄ internet Àr det en bra start att lÀra sig.

TvÄstegsverifiering (2FA) Àr bara ett extra lösenord! TÀnk dig att du loggar in pÄ Facebook och du skriver in ditt anvÀndarnamn/email och sedan det lösenordet du anvÀnder för logga in och nÀr du tryckt in allt och loggat in kommer du se en ruta som det stÄr mata in koden 2FA för att komma vidare.

2FA Àr ett extra som byter sig efter 30 sekunder och du ska alltsÄ skriva in denna koden för att kunna fÄ tillgÄng till ditt konto och flödet.

För att förenkla det:

  1. Logga in pÄ tex Facebook med ditt anvÀndarnamn & lösenord som vanligt och tryck in pÄ logga in
  2. Öppna din 2FA applikation och hĂ€mta den extra koden
  3. Skriv in den extra koden i rutan och klicka vidare eller ”logga in”

Vill du lÀra dig mer om tvÄstegsverifikation 2FA rekommenderat jag VISMA blogginlÀgg om Àmnet.


Med det sagt önskar jag er alla en trevlig dag <3


Nicklas Fox

Nicklas Àr en 30-Ärig person med ett passionerat intresse för att lyfta frÄgor kring psykisk ohÀlsa.