Veckans summering (v36) - En fylld vecka med utmaningar

· 3 min read
Veckans summering (v36) - En fylld vecka med utmaningar
Photo by Mika Baumeister / Unsplash

Hejsan 👋

Ni vet den där känslan när man bara vill ligga kvar i sängen och inte alls bry sig om jobbet, världen eller toalettbesök? Well så har min vecka varit sedan i tisdags och det har inget med mitt mående att göra utan mer att mina batterier laddas upp efter semestern och jag sakta men säkert återtar mina rutiner, det tar tid!

Min flickvän har varit på besök och vi har haft ca en vecka i Danmark och sedan har jag varit på jobbet efter medans hon var hos mig och då har man lagt fokuset på VUXENLIVET DELUXE och innebär i praktiken laga mat och underhålla mig och flickvännen med serier på Disney+. Allt annat som städa och sånt har man skjutit undan och bara koppla av och slötitta serier, men förr eller senare går allt tillbaka och man måste återigen gå tillbaka till städning och drömma bort sig från mitt nuvarande pensionsliv.

I måndags så var det 1- årsjubileum på den dagliga verksamheten och vi åt tårta och det hela var en fest i sig. Alla verkade glada och bara det glädjer mig även trots att jag ansåg måndag som ett helt vanlig dag och inget mer, jag behöver inte firas för att jag jobbat ett x antal år på ett jobb.

💭 Reflektioner & tankar

Varför är vi människor så rädda för nya saker? Jag själv försöker minska mina digitala fotspår och jag använder mig inte utav Metas Whatsapp då jag inte litar på deras säkerhet. Jag rekommenderar mina vänner som kontaktar mig på en daglig basis att skaffa Signal men kommer med dumma ursäkter som att jag har den och den appen installerad redan på min telefon. För er som inte vet så är Signal krypterat och kan inte lämna ut något särskilt information till myndigheter då dom inte loggar på samma sätt som tex Facebook Metas Whatsapp.

Många säkerhetsprofiler rekommenderar Signal… till och med våran kommun använder det som kommunikation mellan varandra. Mitt förslag är att pröva appen och se om du gillar den eller inte. Jag har min familj på signal och har partner där och ja bekanta.

Är ni intresserade mer av signal? Signal messenger finns på android och iOS.

Jag har inget att dölja men vill inte att stora företag ska kunna lämna min data till tredjehandsföretag.

Litar inte på Meta! Vill du ha snabba svar från mig så är Signal The Way To Go Då jag prioriterar sms till 4 och jag använder inte Facebook Messenger på mobilen, kollar nån gång ibland på kvällen när datorn är igång.

🦊 Tips från Fox!

Ni som är intresserad av Amerikansk politik så har jag ett tips på Johnny Harris video där han pratar om Bush eran och kriget i Irak. Mycket spännande video som ger en tankeställare.

Tips 2:
Många är idag helt okunniga i vikten av säkerheten på nätet och det är egentligen inte konstigt ord som Tvåstegsverifiering 2FA och jag förstår att det verkar knepigt men är man intresserad av sin säkerhet på internet är det en bra start att lära sig.

Tvåstegsverifiering (2FA) är bara ett extra lösenord! Tänk dig att du loggar in på Facebook och du skriver in ditt användarnamn/email och sedan det lösenordet du använder för logga in och när du tryckt in allt och loggat in kommer du se en ruta som det står mata in koden 2FA för att komma vidare.

2FA är ett extra som byter sig efter 30 sekunder och du ska alltså skriva in denna koden för att kunna få tillgång till ditt konto och flödet.

För att förenkla det:

  1. Logga in på tex Facebook med ditt användarnamn & lösenord som vanligt och tryck in på logga in
  2. Öppna din 2FA applikation och hämta den extra koden
  3. Skriv in den extra koden i rutan och klicka vidare eller ”logga in”

Vill du lära dig mer om tvåstegsverifikation 2FA rekommenderat jag VISMA blogginlägg om ämnet.


Med det sagt önskar jag er alla en trevlig dag <3