Vem är den nya Nicklas? A new beginning

Vem är den nya Nicklas? A new beginning


Min original titel skulle vara den ”den gamla Nicklas är död” men det kan misstolkas så den nya titeln ”Vem är den nya Nicklas?”, låter finare på papper.

Jag har gått in i en bubbla där jag mer eller mindre slutat bry mig om vänner och saker som stört mig och min depression. Missförstå mig inte jag gillar mina vänner och så men allt det här med att bry sig är något jag idag inte känner att jag gör. Kanske är det medicinen eller så är det så att jag faktiskt börjat att inse att alla kan inte bli räddade och det är ett faktum som jag insett och det är den visionen jag numera går efter. Jag märker också en hel del humörsvängningar varje dag som trycker på det där ang ”inte bry sig” och jag sätter på mig en mask varje dag för att visa att jag inte är svag och upplevs som en glad och positiv kille.

Så varför blottar jag min svaghet nu? Det är en fråga som jag ställt mig ända sen jag kom hem från sjukhuset och jag har förlorat en hel del saker som står mig kärt men också fått mycket hjälp och support för att jag ska klara vardagen som vilken glad person som helst. Men den gamla Nicklas är död och den nya kommer säkerligen förlora mer och mer och ingen kommer märka det på mitt mående mer än mig själv. Förändringar kan vara bra men kan också slå väldigt hårt och på nått sätt känns det skönt att begrava den gamla jag och påbörja mitt liv på ett nytt plan även fast den nya versionen av mig själv kommer vara smärtsammare.

Ska jag vara ärliga med er så kommer den nya versionen inte uppskattas av alla och jag kommer mer eller mindre förlora vänner och allt annat som står mig kärt med tiden! Men vet ni vad? Jag är inte rädd längre utan jag har kommit till en punkt där jag lärt mig acceptera rädslan.

Jag ser ändå fram emot att presentera den nya jag i bloggformat men också att träffa er och visa er och sen kan ni ta ert beslut efter det. Som i Rolling Stones låt ”You can’t always get what you want” och det är en sanning i sig och det är aldrig försent att ändra sitt liv även om den är i positiv mening eller negativt.

Jag försöker komma på ett bra avslut för inlägget och jag kommer inte på något mer än livet kommer vara en plåga och man måste se till att göra det bästa av varje dag. Jag ser fram emot att se er igen.

Allting gott.


Nicklas Fox

Nicklas är en 31-årig person med ett passionerat intresse för att lyfta frågor kring psykisk ohälsa.