Verktyg, företagare och jämställdhet

Verktyg, företagare och jämställdhet


Hejsan hejsan!

Att skriva blogg har sina utmaningar som att man tex måste hålla igång inspirationen och det är nog en av dom svåraste egenskaperna man har och speciellt med diagnoser. Man ska också skriva något intressant som man kan tänka sig att sina läsare skulle vilja läsa om men den grejen tänker inte jag direkt på utan jag har bloggen som ett arkiv där jag skriver ner mående eller bara bloggar om en dag i veckan.

Men bloggen är ett verktyg för mig att kunna uttrycka hur mående är hos mig men också påminna läsare om att ”alla” män inte alltid går efter en machokultur och det är okey som man att visa sig svag, oavsett hur media målar upp det ibland. Tillägger att vi är människor i grund och botten oavsett om man nu identifierar sig som och vi människor och är lika värda om man tex identifierar sig som man eller kvinna, men tyvärr så har politiken splittrat den synen sen länge och man nu på senare tid insett att det är en ”viktig” fråga igen vilket är alla fall en positiv sak men den utvecklingen går allt för långsamt.

Men nåväl låt oss inte gräva en stor debatt i det politiska läget utan låt oss fokusera på julen och nyår och eventuell ljusare tider i 2023! Jag ska fira jul och nyår med finaste flickvännen och familjen och det kommer bli super bra och jag ska inte ljuga utan jag ser verkligen fram emot det. Jag har köpt alla julklappar nu och jag hoppas innerligt att jag är klar med det nu! Hahah.

Jag kan säga till er att jag numera har börjat plugga möjligheterna till att starta ett eget företag nån gång efter 2023/2024 då det inte riktigt finns jobb att hitta och speciellt oss med diagnoser då det inte känns som att någon vill ta på sig ansvaret att lära upp en person med diagnoser och se till att arbetsplatsen funkar för alla, utan det är i sig en ekonomisk fråga. Så det är väl det jag är igång med och jag vill tillägga att alla dessa termer som bokföring,FA-skatt och andra påhittade ord som man måste ta hänsyn till. Haha.

Jag är inte utbildad inom IT eller något annat denna kommunen har nytta för så jag tänker att sista steget i min ”utbildning” får bli att komma på vilka starka kunskaper jag har och hur jag kan bäst kan lösa problem och göra framtida kunder nöjda. Jag har en hel del utbildning inom evenemang planering, föreningslivet och sådana saker som kan stärka mitt arbete enormt. Jag vill säga att bloggen inte påverkas negativt utan jag kommer beroende på vilka tjänster jag erbjuder lägga ut kunskap som jag kommer erbjuda gratis via inlägg, som ett tack till er. Jag ser stora bristningar hos tex äldre och just säkerhet inom kommunen så kanske något i den riktningen.

Det var väl allt jag hade för idag, önskar er en fortsatt trevlig dag.


Nicklas Fox

Nicklas är en 30-årig person med ett passionerat intresse för att lyfta frågor kring psykisk ohälsa.