Vi alla är människor oavsett vart du än står i livet!

Vi alla är människor oavsett vart du än står i livet!


Jag läste en artikel för några dagar sedan att ishockey legenden Börje samling har dött i sviterna av ASL och det är såklart en tråkig och sorgligt nyhet. Men samtidigt som det är sorgligt så har Sveriges media målat in sig på att lyfta alla kändisar problem, deras sjukdomar/ deras bortgång eller deras svårigheter i livet som tex fall där politiker har eller haft skulder hos kronofogden och media har blivit bättre under kommande år att faktiskt lyfta den vanliga svenskens problem, sjukdomar och annat som rör den vanliga medborgarna, vilket är en bra början i alla fall.

Alla är vi människor! Visst vissa människor har turen att göra sitt liv till något stort medans vissa står på en vinglig brygga i resten av sitt liv och att man inte lyfter det mera är lite tråkig utveckling. Jag vill tillägga att Börje Samling blev ett bra ansikte utåt för utvecklingen i ASL forskning och hur man eventuellt kan göra ALS medicin mera godkändt i Sverige. Detta kommer vara ett inlägg där många kommer tycka jag är en idiot eller så kommer man hålla med en del av texten men jag känner att det är viktigt att ”lyfta alla” även om det är svårt då många dör och födds dagligen och media skulle ha massvis att skriva om och det är inte realistiskt i praktiken.

Istället för att jag kommer göra ett stort inlägg om medias sätt att se nyheter och pengar på kommer jag istället länka olika hemsidor för olika sjukdomar där man kan läsa på om sjukdomen och i vissa fall förebygga mycket genom tex kontroller på sjukhuset eller praktiska saker man kan göra hemma.

ALS

Cancer

Prostata

Njursvikt

Diabetes

Psykisk ohälsa

Alzheimers Sjukdom

Många av dessa sjukdomar jag nämt här kan leda till döden och det är viktigt att man söker hjälp om man känner symtom, ditt liv kan hänga på det! Men detta var bara en kort lista på olika sjukdomar och jag kommer länka en länk där du kan kolla symtom och annan bra information kring andra sjukdomar. Internet har också många föreningar som tar emot donationer som i sin tur leder till forskning kring sjukdomar och hur man kanske kan få spendera lite extra tid med mormor eller morfar.

Som ett avslut på detta inlägg så kan jag säga återigen att vi alla är människor oavsett situation och människor gör fel, det är en vanlig faktor som lär oss i framtiden så att vi inte gör samma misstag två gånger i rad.

Med det sagt så önskar jag er en trevlig dag!


Nicklas Fox

Nicklas är en 31-årig person med ett passionerat intresse för att lyfta frågor kring psykisk ohälsa.