Ytterligare ett nytt kapitel i den digitala världen?

Ytterligare ett nytt kapitel i den digitala världen?

Övrigt

Nu har jag äntligen raderat allt inom Reddits ramar för deras konstiga beslut att höja priserna rejält på deras API och i samband med det göra det omöjligt för tredjehandsappar (Apollo t.ex.) att vara vid liv! När jag inte kan använda Apollo appen så tänker jag inte vara en del av REDDIT i huvud taget!

Jag använder endast Facebook, Instagram, TikTok och Mastodon för min närvaro inom sociala medier i marknadsföringssyfte. Jag känner att jag vill leva mitt liv på riktigt istället för att spendera kanske runt 90% av min tid på sociala medier! Vi tenderar att glömma bort verkligheten och att uppskatta allt som ligger utanför de sociala plattformarna. Hela vårt liv är fångat där, och vi kan lätt glömma bort att njuta av naturen eller ha en avslappnad fikastund utan att behöva visa upp det för hela världen. Jag delade förut massvis med bilder av vad jag drack, åt eller gjorde men det blev stressande och nu känner jag att det har minskat galant och tro det eller ej men känner mig lyckligare, jag delar fortfarande bilder på olika drycker och sånt men gör det inte i lika stor utsträckning längre då det skapar en konstig effekt för oss människor där vi strävar efter uppmärksamhet och "LIKES".

Om någon skulle vara intresserad så försöker jag även dra ner på sociala medier appar på mobilen genom att lista ut dom viktigaste verktygen för att jag ska kunna fortsätta arbetet inom föreningslivet och marknadsföra bloggen. Målet är att inom en snar framtid gå ifrån Messenger (i den mån som är min privata liv), TikTok eller Mastodon då dom inte har något med föreningslivet eller min blogg att göra utan där jag kan diskutera antagligen politik eller annat ämne inom mitt liv, den där strävan att söka efter uppmärksamhet åter igen. Jag håller inte på med politik idagsläget då det är en stor röra och alla skyller på alla istället för att faktiskt göra något positivt för folket, så behöver inte sprida min kunskap inom politik till andra på nätet då dom ändå inte lyssnar eller respekterar olika syn.

Även om min blogg tar efter uppmärksamhet så har jag större kontroll på vad jag vill skriva och har chansen att dela mitt liv och mina ämnen efter mina villkor, vilket är ett stort plus för mig. Ända sen jag valt att spendera mindre tid på sociala medier så har jag som jag nämnde innan att mitt mående har blivit bättre och att jag har tid att göra saker som att gå ut i naturen, jobba utan sociala medier stör mig eller att bara gå och gymma. Får ni möjligheten att dra ner på sociala medier och upptäcka världen så kommer ni säkerligen hitta samma lugn och balans som jag, det är JAG/DU som har kontroll och inte det sociala spöket som jagar oss alla!

Fågel som säger "Everything is under control"
Du har kontroll inte sociala spöken!

Att dela bilder på din lunch eller din dag varje dag gör dig inte bättre eller populärare i huvud taget utan jag tror det är tvärtom och att det skadar mer än du tror! Lite dum fråga kanske men "men vem tror du att du är?" svaret är enkelt, du är en människa som strävar efter syfte och visst kan du skapa ett syfte via internet men du är ingen gud och kan trolla fram någon bra recept bara sådär.

Nu har jag klagat tillräckligt och känner att det kanske är dags att gå ut på balkongen och njuta av fågelkvitter och naturen. Normala människo- saker 😂

Hej då och på återseende!

en rölig bild av Jim Carrey från Truman show filmen


Nicklas Fox

Nicklas är en 31-årig person med ett passionerat intresse för att lyfta frågor kring psykisk ohälsa.