Om mig

Om mig

Namnet är Nicklas och är 26 år gammal.
Skriver för det mesta vardagligt men också psykisk ohälsa.

Socialdemokrat
Ordförande för SSU Nynäshamn
Vardags-bloggare

Foxen & FoxCon!

När jag var på det östasiatiska konventet Confusion år 2010 eller 2011 (?) i Göteborg så kom idén om att jag ville skapa ett mindre och mysigare konvent. Jag började med att spana på Sverok hur man startade en förening och startade konvent. Efter det började jag spana efter personer som ville vara med och påverka och bygga min idé till verklighet. Jag hittade underbara styrelsemedlemmar och arrangörer. Tillsammans lyckades vi skapa tre FoxCon evenemang! Vilket är otroligt grymt!

  • 2010 grundades föreningen Foxen
  • 2012 arrangerades det första FoxCon:01 på Navet skola i Örebro
  • 2013 arrangerades FoxCon:02 på Kulturhuset, Örebro
  • 2014 arrangerades FoxCon:03 på Tegelbruket även där i Örebro

I 2016 så bestämde vi oss för att avsluta FoxCon p.g.a. av att ingen ville driva vidare föreningen plus ostrukturerat planeringsarbete

Vägen in i den politiska världen!

Har under 2016- 2019 vart politisk i Socialdemokraterna Nynäshamn och även suttit som ordförande för SSU Nynäshamn.

När jag började med politiken så var mina fördomar väldigt höga mot politiker. I mina ögon då så var det rika män som satt och rökte cigaretter ihop på en super yacht och gjorde livet surt för den vanliga individen.

Hade så fel!!

Men en kväll så gick jag motvilligt till ett evenemang som arrangerats av Socialdemokraterna Nynäshamn, det var om en buss som trafikerar mellan Nynäshamn – Gullmarsplan (861) skulle dras in! Vid den tiden jobbade jag inne på Dressmann i Stockholm och åkte den bussen varje dag då jag inte tycker om tåg. När jag väl är där så kommer en äldre herre upp och lyser upp problemet och förklarar vad man bör göra istället, jag var fast som socialdemokrat när han var färdig på scenen. Jag var redo att rädda denna buss, så vi skapade en helt onödig grupp på facebook med namnet ”rädda buss 861”. Men det var väl något vi trodde kunde hjälpa.

I alla fall personen som kom upp på scen heter Patrik och han är en av dom som gjort att mitt intresse brunnit så mycket som det har gjort.

Patrik fick mig att våga ta plats! Men det var svårt, jag var ung och nervös! Patrik sa att jag kunde gå med i SSU Nynäshamn, vilket jag gjorde och jag blev mer och mer intresserad av ungdomsfrågor, men så kom en dag där en ny ordförande skulle väljas och den platsen tog jag. Jag har drivit SSU i två år nu. Nu på senare tid så har jag inte vart så aktiv.

Sen kom jag med i Arbetarkommuns styrelse. Det var nervöst.
Men även där gick det bra! Blev vald som ersättare i Kultur- fritidsnämnden och där fick jag en inblick av hur politiken, tjänstemännen ja hur kommunen jobbade med frågor. Det var mycket fotbollsplaner, simhall och pengar!

Senare i 2017 så skickades jag till en konferens för att utbildas till valledare för Socialdemokraterna Nynäshamn inför valet i 2018. Jag är glad att det var jag och Johan, annars hade jag sabbat för partiet helt och hållet! Jag vet inte riktigt vad socialdemokraterna här i kommunen tänkte ang att dom ville ha mig bla som valledare. Men tack för utbildningen och jag använder mig av tips och knep därifrån i min vardag. Sen träffade jag statsministern Stefan Löfven.

Nu i år 2019 så har jag lagt min politiska anda på hyllan då jag vill ut i föreningslivet igen. Där kan jag få ut mer än vad jag kan i den politiska sektorn. Jag brukar självfallet skriva om problem jag stöter på i vardagen men jag drar det inte högre upp!